Kiwiland


Het is voorjaar in Nieuw Zeeland. De bomen zijn behangen met bloesems en lammetjes lopen in de wei. We zijn hier nu anderhalve week, hebben het noordereiland verkend en zijn vanmiddag op het zuidereiland aangekomen.


Het noordereiland doet mij denken aan een perfect onderhouden Engels park met glooiende, groene heuvels. Puur natuur met hier en daar grimmige trekjes. Nieuw Zeeland ligt op een breuklijn in de aardkorst en heeft veel actieve vulkanen. Op Japan na, hebben ze zelfs de meeste aardbevingen ter wereld. (Prettige informatie, als je volgende bestemming Japan is.) Gemiddeld worden er 150.000 bevingen per jaar geregistreerd, waarvan je er (maar?) 15.000 voelt.


Er zijn wandelingen langs kokende modderpoelen en gifgroene meertjes. Damp stijgt op uit de grond. Je waant je op een griezelige, grillige planeet. ‘Aarden’ is bij ons een werkwoord dat aangeeft dat je stevig met beide benen op de grond staat. Als de aarde dan een kolkende bewegende massa blijkt, raak je je houvast toch een beetje kwijt. Diezelfde natuurkrachten zorgen er echter ook voor dat je heerlijk in natuurlijke warmwaterbaden kunt dobberen.


Het land is vooral heel relaxed om door te reizen en uitstekend ingesteld op toeristen. Een aanrader!

Reacties