Het maakt nogal verschil of je met een groep Duitse of
Franse toeristen op stap bent. Gisterochtend haalde ik om 11.00 uur een Franse
groep op van het vliegveld. We reden allereerst naar een aangenaam restaurant
in Rotterdam voor een driegangen lunch. De Fransman houdt er niet van als hij
zijn lunch haastig moet opeten dus namen we er de tijd voor, twee uur om
precies te zijn. Daarna nam ik de groep mee voor een rondleiding en dat was het
einde van een luchtig dagje.
Eerder deze week had ik een Duitse groep. Om 8.00 uur ’s
ochtends ontmoette ik hen bij het hotel. We hadden tot 18.00 uur een vol
programma dus ik wilde graag snel vertrekken. De groepsleider wilde echter voor
vertrek een klacht indienen bij het hotel. Een Duitser heeft graag een goed
ontbijt en dat bleek die ochtend ver onder de maat te zijn geweest. Er waren
slechts een paar broodjes en amper thee of koffie. Ik kon me de klacht goed
voorstellen. Een van de leukste aspecten van logeren in een hotel is tenslotte
het ontbijtbuffet. Een karig ontbijt is geen goed begin van de dag.
De Duitse lunch spreekt me daarentegen minder aan. Rond
twaalven wordt de bus stil gezet op een parkeerplaats. De chauffeur maakt een grote
hoeveelheid worst warm en serveert deze met een sneetje brood en een kwak
mosterd. Naar mijn idee te veel worst voor de hoeveelheid brood maar voor de
connaisseur is er een ruime keuze aan worst variëteiten. Guten appetit! Volgens
Sam zijn eiwitten heel goed voor een zwangere vrouw. Hij was dan ook heel
tevreden te vernemen dat ik tussen de middag twee worsten had weggewerkt. Ik
heb voorlopig echter even genoeg worst gehad!
Geef mij maar een Duits ontbijt, een Franse lunch en een
Nederlands diner.
Reacties
Een reactie posten